Nagy Anita

óvodapedagógus

Csoportom:

Méhecske csoport

Végzettségem:

óvodapedagógus

Tapasztalatom:

gyakornok

Erősségem:

precizitás

Nagy Anita

óvodapedagógus

Nagy Anita vagyok, óvodapedagógus, három gyermek édesanyja. Már felnőttként, a gyermekeim megszületése után döntöttem úgy, hogy pályát módosítok, és óvónéni leszek. Hogy miért is határoztam így? Úgy éreztem, hogy a gyermeki őszinteség, szeretet inspirál, feltölt engem. Véleményem szerint minden gyermekhez meg lehet találni az utat, melynek kulcsa a gyermek-felnőtt közötti kapcsolatban, kötődésben rejlik. Ennek a kötődésnek a kiépítése a felnőttek dolga.

Véleményem szerint az óvodáskorú gyermekeknek az érzelmi biztonság a legfontosabb. Édesanyaként akkor vagyok nyugodt, ha gyermekeimet szerető, elfogadó, harmonikus közegben tudom. Óvodapedagógusként ezt a nyugalmat, szeretetet igyekszem közvetíteni a gyermekek felé.

Szabadidőmben szívesen sportolok, úszom, futok, gyakran olvasok. Szeretem az egészségmegőrzésről szóló könyveket, a gyermeklélektannal foglalkozó írásokat. Szülőként tudom, hogy mennyire fontos az óvónő személyisége. Nagyon-nagyon fontosnak tartom a jó szülő-pedagógus kapcsolatot. Úgy érzem, hogy előnyöm származik abból, hogy három gyermekem közül a legkisebb még óvodás, így az óvodapedagógus és a szülő szerepét is át tudom érezni, ismerem a szülői szempontokat is.

sport, kézműveskedés, utazás
“A gyermek olyannak látja magát, amilyennek a Te szemed tükre mutatja.” (Böjte Csaba, Füveskönyv)